opc_loader

ELKE ZATERDAG AFHAAL VAN 10 T/M 14.OO UUR, ALLES STAAT BUITEN KLAAR I.V.M. CORONA!!!

Beeld van atlas met klok, een reus die volgens de Griekse Mythologie het heelal droeg

Artikelnr: Atlas-klok-MC-9823
57,50
Kenmerken
Beschrijving

Beeld van atlas met klok, een reus die volgens de Griekse Mythologie het heelal droeg.

Dit is een fraai beeld van Atlas die het heelal draagt. In dit beeld stelt dit een klok voor, heel decoratief!
Hieronder vindt u een verhaal over Atlas:

Dit beeld is gemaakt van polyresin en heeft een gave brons-look. Een sierlijk beeld waarbij Atlas het heelal draagt, de bol die hij draagt is mooi versierd. Ook staat Atlas op een sierlijke voet.
Het is dus een heel fraai sierlijk beeld met een gaaf verhaal, historisch beeld. Hieronder een klein verhaal over Atlas:

Volgens verhalen zou het een titaan zijn geweest die als straf het heelal moest dragen. Vele bekende mythologische figuren zouden hem zijn tegengekomen zoals Herakles en Perseus.

Bij zijn ontmoeting met Herakles (die bezig was met de twaalf werken) moest Atlas een paar gouden appels uit de tuin van zijn dochters halen. Herakles zou dan voor hem de hemel dragen. Maar Atlas was wel zo slim om de taak niet meer over te nemen, Herakles was echter slimmer en door een list droeg Atlas het heelal weer.

Zijn ontmoeting met Perseus was in zijn voordeel. Die had net Medusa onthoofd en op verzoek van Atlas liet Perseus Medusa in de ogen van Atlas kijken, zodat die niet meer de last hoefde te dragen (figuurlijk dan).

De klok wordt exclusief batterij geleverd. Deze kunt u er in doen door het uurwerk via de achterkant voorzichtig naar buiten te drukken.

Leveringsomvang: 1 beeld van atlas met een klok.

Afmetingen circa: diepte 9 cm x breedte 10 cm x hoogte 28 cm.

Gewicht circa: 800 gram.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen: